Image12

INTERIM

Met tijdelijke oplossingen sta je er niet alleen voor

Als finance professional ben ik in te huren als interim-manager, directeur of voor overige finance projecten als het gaat om Risk Management, Solvency, IFRS, reporting en overige projecten die spelen binnen finance, risk en compliance.

 

De afgelopen 20 jaar ben ik werkzaam geweest als accountant in de financiële sector, hierbij heb ik de nodige kennis opgedaan en ruime Boardroom presence en ervaring opgedaan. De laatste 5 jaar ben ik als Managing Director van een financieel interim-bureau met 25 medewerkers geweest.

 

Enkele projecten die ik afgelopen periode heb mogen doen:

  • Als teamlead ben ik verantwoordelijk geweest voor een team van 150 fte (internen en zzp-ers) binnen een groot Risk project van Deloitte.

  • Tijdelijk ben ik binnen een grote zorgverzekeraar verantwoordelijk geweest op verschillende dossiers waaronder vereenvoudiging van het control framwork en ketenoptimalisatie binnen Financial Control.

  • Bij afwezigheid van een financieel directeur en controller heb ik als interim manager de financiële afdeling geleid en tevens RvC en directievergaderingen voorbereid en bijgewoond bij een grote Premiepensioeninstelling (PPI).

 

Deze opdrachten hebben altijd een veranderelement en vooral een menselijke kant gehad, daar ligt ook mijn energie, de finance en riskprocessen optimaliseren, maar vooral ook de mensen meenemen in dit traject zodat het draagvlak groot is.

Op het vlak van risicomanagement leggen de eisen van de toezichthouders meer en meer druk op de riskfunctie binnen banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Bij banken vooral gedreven door Basel, maar ook de nieuwe benchmark regulation. De verzekeraars zijn met de SIRA, ORS en PARP ook voldoende voorzien van uitvragen van DNB.

 

Een tijdelijke invulling op de riskfunctie zowel in de business als het operational risk betreft als grotere projecten als het gaat om financial risk management is ook mogelijk vanuit BSCMP Interim.